Reiki

ÔÇŁ├Äntocmai ast─âzi nu m─â enervez,
Întocmai astăzi nu mă îngrijorez,
├Ämi respect p─ârin╚Ťii, profesorii ╚Öi pe cei mai ├«n v├órst─â,
Îmi câștig pâinea prin muncă cinstită,
Respect ╚Öi iubesc tot ceea ce este viu.ÔÇŁ

Acestea sunt principiile REIKI! ├Änainte de orice activitate REIKI, s─â enun╚Ť─âm principiile!

REIKI USUI SHIKI RYOHO

REIKI tradi╚Ťional (REIKI USUI SHIKI RYOHO) este┬áo metod─â energetic─â japonez─â, o cale spiritual─â, care ajut─â la dezvoltarea personalit─â╚Ťii ╚Öi la echilibrarea ├«n planul fizic, emo╚Ťional, spiritual al individului prin canalizarea Energiei Universale/ Vitale.

Scopul┬áacestei metode energetice este s─â ne dea vitalitatea, s─â ne relaxeze, s─â reduc─â stresul ╚Öi s─â ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â calitatea vie╚Ťii noastre prin dezvoltarea personalit─â╚Ťii ╚Öi prin echilibrarea noastr─â pe plan energetic, fizic, emo╚Ťional, mental ╚Öi spiritual.

Beneficiile Reiki sunt: dezvoltarea personalit─â╚Ťii, echilibrarea diferitelor nivele energetice ale corpului, stimularea func╚Ťiilor organismului, intensificarea elimin─ârii toxinelor din corp, reducerea durerilor, dep─â╚Öirea situa╚Ťiilor psihice dificile, a st─ârilor de stres ╚Öi de fric─â, dezvoltarea rela╚Ťiilor interumane, dezvoltarea creativit─â╚Ťii ╚Öi intui╚Ťiei, autocunoa╚Öterea.


Expresia REIKI este o combinaţie a două kanji (silabe);

– REI – ├«nsemn├ónd universal, cosmic, divin, spiritual, vital, iubire necondi┼úionat─â,┬á

– KI – av├ónd ├«n┼úelesul de energie, vibra╚Ťie, for┼ú─â vital─â omniprezent─â. Combin├ónd aceste dou─â silabe putem ├«n┼úelege sensul adev─ârat al Reiki: Energie Spiritual─â, Energie Universal─â, For┼ú─â Vital─â Universal─â, Iubire Necondi┼úionat─â,

 

Ce nu este REIKI?

Nu este o dogm─â pentru c─â nu are interdic╚Ťii sau condi╚Ťion─âri.

Nu este o religie┬ápentru c─â accept─â orice form─â de manifestare a credin╚Ťei ╚Öi are la baz─â iubirea necondi╚Ťionat─â care se reg─âse╚Öte ├«n toate marile religii, fiind esen╚Ťial─â ╚Öi ├«n cre╚Ötinism.Religia este o form─â de exprimare a credin╚Ťei.

Nu este medicin─â.┬áUSUI SHIKI RYOHO este o metod─â care completeaz─â procedura de ├«ngrijire medical─â, nu este o alternativ─â ╚Öi nu ├«nlocuie╚Öte actul medical. ├Än SUA ╚Öi Europa sunt mai multe institu╚Ťii medicale unde se practic─â medicina integrativ─â. Aici, practica REIKI este solicitat─â pentru pacien╚Ťi, deci nu este nimic misterios, ascuns sau magic ├«n REIKI.┬áReiki este o metoda complementara recunoscuta oficial de Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii.

Nu este magie, minune, panaceu. Este o tehnică energetică utilizată în lume de mai multe milioane de persoane pentru atingerea stării de sănătate și echilibru pe toate planurile.


Practica REIKI și medicina

Doamna Pamela Miles, medic si practicant Reiki de 28 de ani din New York, a scris mai multe articole legate de integrarea practicii REIKI cu medicina. Cu permisiunea Doamnei Pamela Miles, 8 din aceste articole au fost traduse de profesorii REIKI din ARU și postate în limba română pe site-ul autoarei.

Cele 8 articole în limba română, cu titlurile de mai jos pot fi accesate la adresa https://reikiinmedicine.org/roman/.

 1. How Reiki treatment helps Doctors/ Cum poate fi de ajutor tratamentul Reiki medicilor
 2. Effects of Reiki on Autonomic Activity Early after Acute Coronary Syndrome/ / Efectele Reiki asupra activitatii sistemului autonom dupa un sindrom coronarian acut
 3. Reiki at the NIHÔÇÖs Clinical Center ÔÇô Reiki is used by the Pain and Palliative Care Service to relieve pain and suffering of patients enrolled in clinical research trials/ Serviciul de ingrijire paliativa al Institutului National al Sanatatii (NIH) include Reiki
 4. Reiki for Mind, Body and Spirit Support of Cancer Patients/ Reiki pentru mintea, trupul ╚Öi suportul spiritual al pacien╚Ťilor care sufera de cancer
 5. Reiki in hospitals / Reiki in spitale
 6. Reiki in Portsmouth Regional Hospital / Reiki in Spitalul Regional 
 7. Reiki for Sustainable Health Care/ Reiki pentru ingrijirea durabila a sanatatii
 8. How does Reiki help/ Cum poate Reiki ajuta

REIKI este o tehnic─â de┬á reducere a stresului, de relaxare ┼či de ├«mbun─ât─â┼úire a calit─â┼úii vie┼úii prin utilizarea unor metode de accesare a energiei universale (energie denumit─â ┼či qi, ki sau prana) care poate fi atras─â spre sine sau spre o alt─â persoan─â ├«n scopuri benefice. Aceast─â tehnic─â┬áne ofer─â posibilitatea de a ne m─âri┬á capacitatea ┼či s─â ne dezvolt─âm rela┼úia cu aceast─â energie universal─â, aduc├ónd corpul ┼či mintea pe aceea┼či lungime de und─â cu Energia Vital─â Universal─â.

Reiki este o metod─â de dezvoltare a personalit─â┼úii bazat─â pe ini┼úiere, o cale spiritual─â, ┼či o form─â de tehnic─â energetic─â care ajut─â la restabilirea echilibrului fizic, emo┼úional ┼či spiritual.

Principalele beneficii ale practicii REIKI:

 • echilibrarea energiilor organismului,┬á
 • reducerea stresului ┼či a tensiunilor emo┼úionale prin echilibrarea sistemului nervos,
 • echilibrarea planurilor fizic, emo┼úional ┼či mental,┬á
 • ├«nlesnirea detoxifierii ┼či a purific─ârii corpului,┬á
 • dezvoltarea g├óndirii ┼či a viziunii pozitive,┬á
 • dezvoltarea g├óndirii logice ┼či a creativit─â┼úii,┬á
 • integrarea intui┼úiei cu ra┼úiunea.

Reiki a fost elaborat de c─âtre Mikao Usui , care s-a n─âscut ├«n satul Taniai ├«n 1865 (acum ora┼čul Mijama). A studiat diferite practici si discipline orientale. Trec├ónd prin multe experien┼úe, Usui ┼či-a descoperit scopul vie┼úii, ÔÇ×Anshin RitsumeiÔÇŁ, adic─â ÔÇŁSpiritul t─âu s─â fie ├«n stare de pace total─â, fiind con┼čtient de ceea ce trebuie s─â faci cu via┼úa ta, neperturbat de nimicÔÇŁ ╚Öi pentru asta a meditat 21 de zile pe muntele Kurama, aflat la 12 km de Kyoto. ├Än anumite surse se men╚Ťioneaz─â c─â Usui, ini╚Ťial, a ├«nceput s─â predea metoda denumit─â TEATE sau vindecarea cu m├óna. Numele venea de la ceea ce f─âceau ┼či nu de la cuno┼čtin┼úele predate teoretic. Aceste metode au fost premerg─âtoare metodei USUI REIKI RYOHO

Mikao Usui a introdus 5 principii de viaţă, pe care le respectă toţi practicanţii.

In Japonez─â

Citirea fonetică a textului în limba japoneză:
Shofuku no hiho,
Manbyo no reiyaku.
Kyo dake wa:
      Ikaru na,
      Shinpai su na,
      Kansha shite,
      Gyo wo hageme,
      Hito ni shinsetsu ni.
Asayu gassho shite kokoro ni nenji,
Kuchi ni tonae yo.
Shinshin kaizen.
Usui Reiki Ryoho.
Choso Usui Mikao

Traducerea în limba engleză:
The secret art of inviting happiness,
The miraculous medicine for all diseases.
At least for today:
 Do not be angry,
     Do not worry,
     Be grateful,
     Work with diligence,
     Be kind to people.
Every morning and evening, join your hands inmeditation
State in your mind and chant with your mouth.
For improvement of mind and body.
Usui Reiki Ryoho.
The founder, Mikao Usui.

În școala noastră promovăm principiile în următoarea formă:

 1. Întocmai azi nu mă enervez.
 2. Întocmai azi nu mă stresez.
 3. ├Ämi respect p─ârin┼úii, profesorii ┼či pe cei mai ├«n v├órst─â.
 4. ├Ämi c├ó┼čtig p├óinea prin munc─â cinstit─â.
 5. Simt respect ┼či dragoste fa┼ú─â de tot ceea ce este viu.

Altă variantă de traducere a principiilor Reiki : Doar astazi nu o să mă enervez, nu-mi fac griji, sunt recunoscător, mă preocupă karma mea, o să fiu amabil cu toţi.

Etica Reiki se bazeaz─â pe simplitate, modestie, compasiune, respect, sinceritate ╚Öi ne├«nc─âlcarea “liberului arbitru” iar practica Reiki ├«ncepe prin aplicarea zilnic─â a celor cinci Principii Reiki.

Usui a avut mai mulţi discipoli, printre care și Chujiro Hayashi, care ulterior a acordat gradul de maestru D-nei Hawayo Takata. Hawayo Takata are meritul că a adus această linie Reiki din Japonia în Occident. Astfel, Reiki a devenit o tehnică energetică recunoscută pe plan mondial.

Cu Reiki (traditional si autentic) se poate face doar bine pentru c─â nu este implicat─â voin╚Ťa, ci se manifest─â voin╚Ťa Universului. Mikao Usui Sensei a spus: ÔÇťCaracteristica REIKI RYOHO este de a se adapta la natur─â, ceea ce ├«mpiedic─â folosirea lui ├«mpotriva sa.┬á ├Än asemenea cazuri nu va func┼úiona, nu radiaz─â.ÔÇŁ

Practic ╚Öi predau┬áREIKI USUI SHIKI RYOHO┬átradi╚Ťional ╚Öi autentic, a╚Öa cum l-am preluat de la maestrul nostru┬áEniko Simon┬ápe linia de ini╚Ťiere prezentat─â.

Activitatea o desf─â╚Öur─âm sub auspiciile┬áASOCIA╚ÜIEI REIKI USUI din Bra╚Öov, al c─ârui membru sunt. De asemenea practic ╚Öi predau┬áExerci╚Ťiile DENTO REIKI┬áa╚Öa cum au fost preluate de maestrul nostru ╚Öi confirmate de Sensei Hiroshi Doi din Japonia.

Vă aștept cu drag la curs și la practică!